Länkvän.se - Sökoptimering med marknadsföring på Facebook & Twitter Länkbyten Fantastiskthelvete.blogg.se - Hur vild var vilda västern

Hur vild var vilda västern

 
Jag såg precis på den nya västernfilmen the magnificent seven och tanken kom hur vild var egentligen den vilda västern, så jag började titta lite på internet och tänkte dela med mig lite information.
 
Tekniskt sett så för det första så är den vilda västern en väldigt kort perid. Den började runt 1850 och slutade 1890. Bara förtio år där det verkar ha hänt en hel del, eller har det.
 
Det kan vara fel det jag hittat, men jag försöker lita på källorna eftersom de är högst upp och verkar rätt troliga.
 
När det gäller indianer så var de faktiskt bra mycket mer fredliga än vad man kan tro. Av de hundratusentals pionjärer som flyttade västerut var det endast ett par hundra som blev dödade av indianer. Av alla de filmer man sett kan man tro att det var krig hela tiden mellan nybyggare och indianer, men så verkade inte fallet vara.
 
När det gäller bankrån som man ser så ofta så var det också extremt ovanligt. Dom an endast hitta information om 8 lyckade bankrån under en femtonårs period i alla femton stater som räknas till västern. 8 stycken och jag undrar hur många lyckade bankrån som finns på film. Ett av de stora problemen var att sheriffen hade sitt kontor kanske max fyre fem hus ifrån banken och enda sättet att komma ut eller in var genom framdörren. Tänk er att råna en bank strax utanför polisstationen.
 
Sedan kommer vi till pistoler. De var inte särskilt vanliga eftersom det var bra mycket lättare med gevär, Revolvarna blev enormt varma när man sköt med dem så det var extremt ovanligt att man försökte använda dem. Bara i extrema nödfall.
 
Det finns flera saker så som att det var extremt blandat med svarta,mexikaner, övriga vita och indianer som faktiskt arbetade som cowboys. Mexikaner var nog den största gruppen. Annars var det en salig blandning av olika folkslag. Alla utom kinseser som tvingades att arbeta för järnvägen (undantag finns nog här).