Länkvän.se - Sökoptimering med marknadsföring på Facebook & Twitter Länkbyten Fantastiskthelvete.blogg.se - march 2015

Resa

Skall till slutet av veckan ut och resa till Holland igen. Första gången jag åkte dit var för två år sedan och det var med några kompisar och denna gång så skall jag iväg med min syster och dennes familj.
 
Jag har alltid önskat att kunna åka ut och resa. Vart som helst, men jag har aldrig riktigt haft viljan att åka själv. Inte förmågan att vilja åka själv. En önskan av att andra skulle vilja åka iväg och jag bara kunde följa med. Att slippa ansvara för vad som skulle hända.
 
Det skall bli roligt att åka iväg, men nu är saker och ting så annorlunda. Tankarna över att jag inte har valt den här resan själv gnager inom mig. Att vad jag själv skulle vilja göra börjar att komma fram på ett sätt som jag inte haft förut.

Det känns riktigt bra att vilja ha någonting själv. Vet inte riktigt om jag ännu kommer att göra någonting själv, men det känns bra. Att äntligen få tanken att vilja ha något eget istället för att leva på andras. Skulle inte alls skada om andra följde med, men ideén av att själv välja resmål och bestämma känns mer lockande än någonsin.
 
Jag tror att kostnaderna skulle vara viktigtast för mig eftersom det spelar inte så hemskt stor roll vart jag skulle vilja åka. Resa för resandets skull.
 
Jag skall ha som mål att försöka resa någonstans nytt i sommar. Senast september. (Vågar knapp lova eftersom jag kännt mig under alla dessa år. Att jag inte åker någonstans. Jag är ju inte samma person längre)
resa

Sista dansen

Idag så var sista danstillfället på nybörjarkursen i bugg.
 
Visserligen had vi bara två timmars övning på foxtrot (första gången för mig) idag. Hade samma känsla så som jag hade på bugg kursen i början. "Gör jag rätt, det måste väl vara mer komplicerat än så här".
 
Visserligen var vissa lite krångligare, men grunden var så enkel så att jag tvivlar på mig själv.
 
Efter foxtrotten så var det fridans på både buggen och foxtrotten där man fick dansa lite hur man vill och det kändes som om jag är riktigt haj på de delar som innebär på buggen. Det är flera olika manövrar och jag verkar kunna alla utom en där jag inte är riktigt redo för min rygg vill inte riktigt vända på sig så som jag kanske borde.
 
Annars så verkar jag ha bra mycket mera koll på den delen jag helst ville lära mig. Att kunna kontrollera dansen på det sätt jag själv vill att det skall komma fram till. Den del som jag själv hade stora tvivel att jag inte skulle klara av. Att vara styrande.
 
Det känns som om jag har delarna under kontroll om nervositeten håller sig undan som den gjort under de senaste två gångerna. Nu är det lång tid till fortsättningskursen, men jag hoppas att jag skall lyckas få lite mer praktik ute i verkligheten. Just nu känner jag mig mer redo än någonsin, men det kan vara totalt annorlunda när det är dansdags.
 
Jag tror hårt på att dansen har varit bra för mig och hoppas att jag inte tappar den nu. När jag inte är stressad, är bugg riktigt roligt.
 
Nu börjar verkligheten!
bugg - bättre mående - dans - foxtrot

Klippning

Igår så var jag iväg och klippte mig.
 
För första gången någonsin (som jag kan minnas) så gick jag därifrån nöjd över hur det blev.
 
Att klippa mig har alltid varit fyllt av en skräck för förändring. En rädsla för att förändringen skall synas. Eller mer att jag kommer att synas mer på grund av förändringen.
 
Jag är långt ifrån ensam med det här och jag minns en gång när jag såg en ung kille som klippt sig och hade två kompisar med sig som fastän de sade att det såg bra ut så frågade han flera gånger för att han var osäker.
 
När jag var yngre så klippte en av mina äldre syskon alltid mig och senare så lät jag håret ofta växa ut alldeles för länge tills den dagen jag fick min yngre syster att använda en trimmer att få bort det vildvuxna håret. (har självlockande, tjockt hår med flera virvlar i det vilket gör det väldigt vilt). Att leva på soc och gå att klippa mig krävde en kostnad jag inte tyckte att jag hade råd med, men det var faktiskt den mindre anledningen.
 
Under de senaste åren så har jag hela tiden gått till frisören och låtit denne bestämma. Det har sakta blivit lättare och lättare. Men ändå så när jag alltid tidigare varit klar så har känslan mer varit att det är kort och det är ok, inget mer.
 
När jag satt igår och pratade med frisören samtidigt som jag tittade i spegeln så blev jag mer och mer nöjd. Det var faktiskt en riktigt skön känsla att ha, när den inte varit där tidigare.
frisör - förändring - håret

Lugna stunder

Igår när jag satt och pratade med en vän så kom frågan om hur jag kände mig. Jag kände mig så nöjd.
 
Även om jag förut har sagt att jag varit nöjd med mig själv så var det här en helt annan sak. De gånger jag tidigare varit nöjd med mig själv är oftast hur jag hanterat situationer eller hur ett visst tillfälle har varit.
 
Men på senare tid har faktist de här oaserna av total tillfredställelse kommit oftare och oftare. Det handlar om allting som mig som person. Om vad jag gör och hanterar saker. Om hur jag ser ut och vem jag är. Visst är tvivlen stora, men dessa tillfällen hoppar fram på ett sätt som jag vad jag minns aldrig riktigt hänt.
 
När det gäller det fysiska så skrev jag först om det i mars om problemet med att våga visa vem jag är. Sedan vet jag att jag skrev om det i oktober där jag för första  gången riktigt tyckte om mitt eget utseende. Strax därefter skrev jag om mitt sockerberoende.
 
Sedan dess har jag lyckats gått ner 16 kilo och är fortfarande på väg neråt. Jag känner mig starkare i musklerna än någonsin. Nu är det oftare än inte jag känner mig någorlunda nöjd med mig själv. Vilket är ett enormt kliv framåt.
 
Känslomässigt är kanske tårarna bra mycket närmare till hands än tidigare, men det har inte alls med det dåliga måendet att göra. Tvärtom så är det med det bra. Att saker och ting äntligen kommer fram på ett mer produktivt sätt för mig. Att bryta mig fri från de bojor jag alltid haft är känslomässigt inte alls lätt. Tårarna kommer oftast för tacksamheten att det är dags.
 
Dessutom tänker jag mindre på hur det varit eller hur det måste vara. Jag kan oftare stanna upp i tanken på hur det är just nu. Att bara strunta i gårdagen eller morgondagen.
fysiskt - känslomässigt - känslor - nöjd - tillfredställelse - utseende