Länkvän.se - Sökoptimering med marknadsföring på Facebook & Twitter Länkbyten Fantastiskthelvete.blogg.se - november 2015

Viljestyrka (6)

Det har hänt ett par gånger att någon har sagt till mig att du inte har viljestyrkan av att göra en viss sak om det skulle hända.
 
Till exempel eftersom jag aldrig varit den som sagt ifrån så när andra tänker en sådan situation att jag inte har viljestyrkan att säga ifrån när det egentligen inte har någonting med viljestyrka att göra.
 
Bara för att jag inte är den som blir förbannad eller säger ifrån med hög röst så har det absolut ingenting med viljestyrka att göra. Det handlar om personlighet. Bara för att man är aggressiv utåt så behöver inte den personen vara starkare än någon annan utan bara att det kommer naturligare för denne än för mig.
 
Viljestyrka är att kunna göra någonting annat än vad ens personlighet säger åt en att göra bara för att det är rätt. Till exempel att en aggressiv person som klarar av att hålla sig tillbaka för att det skulle vara det bästa att göra visar att denne har viljestyrka. Inte tvärt emot.
 
Det är lätt att säga att viljestyrka och mående går hand i hand, men det behöver inte alltid vara så. Jag vet att vid den tidpunkten innan jag började med medicinen igen så kämpade jag emot de rädslor som fanns inom mig mer än någonsin. Även beslutet att börja med en liten del medicin handlade också om viljestyrkan att göra det rätta istället för att fortsätta på samma väg innan det inte skulle fungera något längre.
 
Största problemet för mig att min personlighet (även om den nu är underbar) inte riktigt räcker till för att driva mig på någonting framåt. För mina känslor är alldeles för flytande och håller sig aldrig riktigt kvar för att räcka särskilt länge. Det är så lätt att återgå till det utgångsläge som jag har varit van med under största delen av mitt liv. Ett utgångsläge där ingenting händer och ingenting får hända. 
 
 
Varenda gång det händer någonting som jag inte är säker på så är jag antingen rädd eller neutral. Vilket betyder att om någonting skall hända så måste jag använda viljestyrka för att göra ett aktivt val. Jag måste aktivt kliva över den neutraliteten eller rädslan.
 
Det viktigaste att tänka på när jag skriver det här är att viljestyrka går att lära sig. Även om man känner sig svag så har man redan en hel del viljestyrka i grund, men det går att lära sig att använda den på rätt sätt för att komma dit man vill. Sedan tror jag också att det är en muskel som måste hela tiden tränas för att kunna fortsätta framåt.
 
Idag har det inte hänt så mycket så det får bli en sexa.